West End

Piccadilly Circus
Piccadilly Circus

Hvis man som turist i London er på udkig efter variation, er West End det rette sted at bevæge sig hen. Piccadilly Circus, med sin blanding af antikvariater og smarte restauranter, ligger lige i nærheden. Covent Garden ligger heller ikke langt derfra.

Soho ligger også i gåafstand. For de interesserede skal det nævnes, at man her kan opleve red-light district, som har mere end et årti på bagen i området. Men Soho er så meget mere end blot stripbarer og prostituerede. Da Soho, som mange andre områder af London, gennemgår en fornyelsesproces i disse år, kan man også finde dyre restauranter og butikker. Soho Square giver mulighed for at sætte sig ned og få et hvil, mens man ser det hektiske byliv passere forbi i fred og ro.

Leicester Square byder på mange biografer og gadeoptrædende. Her er altid mange mennesker.

Carnaby StreetVil man opleve et af arnestederne til tresserne tøjstil, bør man besøge Carnaby Street. Her kan man sagtens finde sig en trøje i den rigtige Austin Powers stil eller et par trompetbukser.

Oxford Street er for powershopperen. Gaden strækker sig 3 kilometer igennem West End. I den ene ende ligger Marble Arch (flyttet hertil fra Buckingham Palace i det 19. århundrede) og Tottenham Court Road.

Oxford Street stammer helt tilbage fra romertiden, men rummer i dag ikke færre end 300 butikker. Der findes alt fra store indkøbscentre til små specialbutikker, hvor du kan finde den helt specielle gave at tage med hjem fra ferien. Hvis ikke hos James Smith & Sons i Oxford Street, hvor skulle man ellers kunne finde en ægte officersfrakke fra den engelske hær?

Selfridge’s (grundlagt af amerikaneren Henry Gordon Selfridge i 1909) er i sig selv et besøg værd. Butikken har en meget detaljeret udsmykket facade, og indenfor kan man se et helt specielt ur bedre kendt som ”Queen of Time”. Mens man er i området, bør man også lige tage et kig på et andet specielt ur; Liberty Clock lige udenfor Liberty Store.

Den største attraktion må dog siges at være teatrene. Palace Theater er for eksempel værd blot at tage et kig på udefra. Det er en udsmykket terrakotta-bygning, der først startede som operahus. Det ligger ved Cambridge Circus og anvendes stadig som musikscene 80 år efter sin opførelse.

Med mere end et dusin musicals og andre stykker opført på et hvilket som helst tidspunkt, må man sige, at der er noget for enhver smag. Ikke mindst i flagskibet Royal National Theatre med sine tre auditorier.

Husk også det ombyggede Globe Theatre. En favorit blandt mange lige siden Shakespears tid. Alle stykker opføres uden scenelys og mikrofoner.

Forbered dig på al slags vejr og alle slags personligheder. Du vil opleve begge dele i Londons West End.