Læsestof til din London-rejse: Kryptovaluta

Læsestof til din London-rejse: Kryptovaluta

Står du og ser frem til din rejse til London, eller sidder du måske allerede og venter i lufthavnen? Så er det altid godt at fordrive tiden med læsestof, der er værd at vide noget om. Og ved du ikke allerede, hvad kryptovaluta er, så kan du roligt læse med her. Her kan du få et hurtigt og overskueligt overblik over, hvad kryptovaluta er, hvordan man handler med kryptovaluta, samt hvilke fordele der findes ved kryptovaluta.

Kryptovaluta vinder større og større popularitet blandt mange mennesker, alligevel er der ikke ret mange der ved, hvad kryptovaluta i virkeligheden her. Det skyldes måske, at kryptovaluta ikke er fysiske penge, som vi kender dem, men figurerer i digitale databaser. Vi skal dog sandsynligvis ikke vente mange år, før at kryptvalutaen bliver en del af vores hverdagsliv – og læser du med her, har du derfor allerede fået et lille forspring.

Kryptovaluta – hvad er det?

Slår du kryptovaluta op i Den Danske Ordbog, vil du finde beskrivelsen af, at kryptovaluta er en valuta, der ikke eksisterer som fysiske sedler og mønter, men som kun findes i digital form. Denne forklaring synes ikke synderlig dækkende, men ikke desto mindre er det dog, hvad kryptovaluta er.

Mere bestemt er kryptovaluta et digitalt betalingsmiddel, hvis største fordel er, at betalingssystemet fungerer udenom statslige reguleringer og banker, som skal bekræfte diverse transaktioner. Kryptovaluta er en form for digitale registreringer, som findes i en digital database, som opbevares i digitale tegnebøger, såkaldte ‘wallets’.

Disse krypto-wallets, gør det nemt for dig at gemme dine valutas på selve platformen, og sikrer dig at handle med kryptovalutaen på en sikker måde. Dette kan du læse mere om på https://kryptovalutakurser.org.

Beskyttede og skjulte transktioner

Krypto er en betegnelse, der dækker over, at noget er hemmeligt eller skjult, hvorfra betalingssystemet har fået sit navn. Kryptovalutaens formål er nemlig netop, at betalingssystemet foregår på anonymiseret vis og kan dermed ikke opspores. Det betyder også, at krypteringen er skabt til at beskytte og skabe større sikkerhed for dig og dine digitale datas, når du foretager en transaktion.

Som kryptovaluten vinder frem, findes der efterhånden også utallige former for kryptovalutaer. Blandt de mest populære er Bitcoin, som du sandsynligvis allerede har hørt om, heriblandt også Etherum, Litecoin og Ripple, som hver især indebærer deres egne funktioner og fordele.

Hvad bruger man kryptovaluta til?

Du kan efterhånden købe det meste med kryptvaluta, selvom du som udgangspunkt kan købe de fleste ting i udlandet, da mange danske virksomheder ikke tillader betaling med kryptovaluta – endnu. Du kan blandt andet købe teknologiske produkter, luksusvarer eller biler.

Hvad der dog bliver mere og mere populært er også, at flere mennesker begynder at betaler odds med kryptovaluta. Her skal du blot finde en bookmaker, der tillader dig at betale med dine kryptovaluta. Skal du finde ud af, om en bookmaker tillader dig at betale med kryptovaluta, vil du typisk kunne finde disse informationer på deres hjemmeside eller i den fysiske butik. Husk dog altid at læse regler og vilkår, inden du oddser dine penge med kryptovaluta.