Når du rejser med små børn, har du brug for en rejseseng

Når du rejser med små børn, har du brug for en rejseseng

Weekendseng, rejseseng og foldeseng. Der er mange udgaver af dem, og som småbørnsforælder kender du sikkert vigtigheden i en rejseseng.

Når børnefamilier tager på ture, skal der ofte pakkes en ekstra ting med i bagagen, som rejsende uden børn ikke behøver at bekymre sig om – nemlig rejsesengen.

For små børn under 3 år er det som regel ikke sikkert at benytte sig af senge på hoteller og andre steder, så derfor er det vigtigt at sørge for, at der er en passende soveplads til det lille barn på ferien.

Vælg den rette rejseseng

Der er mange typer og udgaver af rejsesenge på markedet. Det kan godt svare sig at kigge lidt rundt og finde en seng, der passer til jeres budget, behov og temperament.

Der findes klassiske, robuste rejsesenge, hvor der medfølger en tung bund, som skal lægge under madrassen. Du kan også finde letvægts-rejsesenge, som er hurtige at slå ud og folde sammen igen.

Hvis du ikke har meget erfaring med rejsesenge, kan du også gå på testjagt og få gode råd i guides. Her finder du objektive holdninger til rejsesengene, og du kan få et indblik i funktionerne på de forskellige senge.

Hvad skal du være opmærksom på?

Der gælder samme vejledninger for søvn i rejseseng, som der gør i almindelige tremmesenge. Et af de vigtigste råd er, at der ikke bør være unødvendige ting nede i sengen. Altså er det som udgangspunkt kun dyne, sut og eventuelt puttebamse, der skal ligge i rejsesengen sammen med dit barn.

Har du vurderet, at dit barn er stort nok til at sove med pude, kan du også lægge en pude ned til barnet.

Vær dog opmærksom på, at det ikke anbefales at give børn under 1 år en pude at sove med.

På tur med det lille barn

Skal du afsted med små børn, er der naturligvis mange ting, du skal sørge for at pakke. Men har du styr på rejsesengen, babyalarm og måske en dejlig blød puslepude, så har du styr på det vigtigste.

Har du brug for inspiration til, hvad du derudover bør pakke med til en weekendtur med børn, så kan du eventuelt følge denne liste:

  • Tøj til alle dage inklusiv ekstratøj. Her skal du også tænke på, om dine børn kunne finde på at spilde vand, hoppe i vandpytter eller på anden måde gøre sig selv beskidte.
  • Sko til alt slags vejr. Børn er ligeglade med om solen skinner, eller om det står ned i stænger. Som note til dette bør du også pakke ekstra strømper, hvis vejrudsigten ser lidt utilsigtet ud.
  • Legetøj. Tag gerne noget legetøj med, som barnet kender på forhånd. Det giver tryghed på nye steder. Skal I flyve eller på længere ture, kan du også købe noget nyt, sjovt legetøj og eventuelt pakke det ind. Så er der til underholdning på turen.
  • Barnevogn eller klapvogn. Selvom du kan leje paraplyklapvogne de fleste steder, så er det som regel rarest at have egen vogn med. Den kender du, du ved, den er komfortabel for dit barn, og så skal du ikke tænke på unødig kemi.
  • Sengetøj og dyne. Du kan ikke gå ud fra, at et hotel har babydyne og sengelinned. Derudover dufter dit barns egen dyne dejligt af hjem, og det giver derfor ekstra tryghed, og kan måske bidrage til en rolig putterutine og nattesøvn.

Dette er blot idéer til, hvad du kan pakke med på en rejse med små børn. Pakkelisten skal naturligvis tilpasses alt efter, om I skal afsted til et varmt land, eller om det er et koldere klima.