Buckingham Palace

Buckingham PalaceBuckingham Palace er en af Londons mest populære turistattraktioner, selvom slottet stadig fungerer som det officielle residens for det engelske monarki. Sådan har det faktisk været siden Dronning Victorias udpegelse i 1837.

Store dele af bygningsværket blev konstrueret allerede i 1703 til Hertugen af Buckingham. Buckingham House (som det hed på den tid) blev købt af George III i 1762. Han anvendte stedet som privatbolig. I løbet af de følgende 75 år blev huset udvidet til at være trelænget med en central gårdsplads.

På et tidspunkt følte Dronning Victoria behov for at udvide med nogle helt essentielle værelser som f.eks. en balsal, et børneværelse og et antal gæsteværelser. Desuden blev Marble Arch flyttet til Hyde Park, hvor det stadig kan opleves i nærheden af Speakers Corner. Med sin nye vægfacade i Portland sten gennemgik paladset sin sidste store forandring i 1913.

Paladset benyttes som sagt stadig til beboelse men desuden også til kontorer og bliver besøgt af mere end 50.000 gæster og diplomater om året. Ikke desto mindre er flere områder af paladset åbent for offentligheden.

I løbet af august og september åbnes der for gæster til vestfløjen, hvor de statelige værelser kan beskues. På andre tidspunkter af året åbnes der for andre dele af paladset, hvor turister kan se spektakulære smykker, kjoler, møbler og naturligvis selve bygningsværket.

Queens Gallery i nærheden af Royal Mews (opstalding og senere garage) er åben året rundt og viser en konstant skiftende udstilling af objekter ejet af ”den britiske nation”. Her kan man opleve originale malerier af Rubens, Vermeer, Canaletto og andre store kunstnere.

Royal Mews er også åben for offentligheden. Her kan man se 30 heste og den forgyldte statelige karet. Den 4 ton tunge karet trækkes af 8 heste og anvendes ved kroninger og andre statelige begivenheder.

Uden for paladset indbyder den 40 hektar store park til en gåtur blandt særdeles velplejede blomster, buske og en sublim udsigt over søen.

Den største attraktion er naturligvis selve vagtskiftet, eller som det også kaldes – Guard Mounting. I deres traditionelle røde uniformsfrakker og deres særprægede hjelme holder vagter uvedkommende for døren. De er specialtrænet i at undgå interaktion med de mange besøgende, som forsøger at distrahere dem.

Guard Mounting ceremonien gennemføres kl. 11.30 og varer cirka 45 minutter. Det aflyses dog nu og da grundet vejrlig.

Paladset tilgås nemt via undergrundsbanen (the tube). Green Park ligger lige nord for Buckingham Palace og Victoria Station og St. James Park Station ligger syd for paladset.