Piccadilly Circus

Piccadilly Circus en sen aftenstund
Piccadilly Circus en sen aftenstund

Hvor Regent Street og Shaftesbury Avenue mødes, ligger et trapezformet område nær Londons West End. Dette verdenskendte område går under navnet Piccadilly Circus.

Et lidt spøjst navn til et område, som rent faktisk ikke har et cirkus at byde på. Mindre mystisk bliver det ikke af, at ordet ”cirkus”, i henhold til de gamle romerske byplanlæggere, betegner et rundt byområde, hvor flere gader mødes i en cirkel. Denne særhed passer dog meget godt til Piccadilly, da dette område af hovedstaden tiltrækker mange forskelligartede personligheder i en i forvejen anderledes by.

Piccadilly Circus byder på pubber, monumenter, butikker og ikke langt herfra ligger West Ends teatre. I stil med New Yorks Times Square er her masser af trafik og store menneskemængder og om aftenen helt neonoplyst.

Kendt under sit nuværende navn allerede i 1743 blev dette trafikknudepunkt skabt i 1819 og har sat sine spor i historien. Der er springvandet Shaftesbury med en statue af Anteros i toppen. Det er den første statue støbt i aluminium. I slutningen af 1980’erne blev springvandet flyttet fra sin centrale placering til det sydvestlige hjørne af knudepunktet. Evening Standard anvender et billede af den nøgne statue i sit layout.

Husk også at opleve Reduced Shakespeare Company som har optrådt i Criterion Theater siden 1995. Deres specialitet er en lynhurtig og meget improviseret opførelse af Shakespeares samlede værker på 97 minutter. Teatret med 600 siddepladser har ofte udsolgt, så det anbefales at bestille forud.

Det surrealistiske show står meget godt i tråd med områdets generelle atmosfære. For de der er interesseret i mere traditionelle stykker, anbefales West Ends teatre nogle få minutters gang derfra. Her kan du opleve, det bedste Londons teatre har at byde på. Mange af de opførte stykker bliver senere vist på Broadway.

På den nordøstlige side findes London Pavilion, som blev opført som en musikscene i 1859. Stedet blev dog grundet Shaftesbury Avenue delt i to i 1885. Der blev opført en ny bygning til formålet i 1923. Bygningen blev sågar oplyst af elektriske billboards, hvilket var et særsyn på den tid. Grundet en ombygning i 1986 blev den oprindelige facade bevaret og området blev omdannet til et shoppingmekka. Senere blev det forbundet til det nærliggende Trocadero Centre.

Såvel Virgin Megastore som konkurrenten HMV har butikker her. Lillywhites, som er stor forhandler af sportsudstyr, ligger her også – faktisk siden 1925. Under konstruktionen ligger undergrundsbanen (the tube).

I området er der også rigeligt med pubber at vælge imellem. Det tilrådes dog at være selektiv, da nogle ikke er særlig gæstfrie overfor turister. Mens du har fokus på turistattraktioner, bør du også opleve den gigantisk store buede TV-skærm. End ikke Times Square kan konkurrere med denne.