Hyde Park

Hyde Park i London
Hyde Park i smuk solnedgang

Hyde Park i London er nok mest kendt for Speaker’s Corner, hvor almindelige borgere kan stille sig op på en kasse og ytre deres politiske meninger, til de der gider at lytte. Parken har dog meget mere at byde på.

Det landområde, som i dag udgør parken, erhvervede Henry VIII sig fra Westminster Abbeys munke i 1536. Han anvendte parken til jagt.

Parken blev først gjort tilgængelig for offentligheden af Kong James I. I det 17. århundrede blev parken delt op af Serpentine – en inddæmmet flod som skulle danne en kunstig sø. Idéen til søen blev skabt af Kong George II’s hustru, som var en ivrig gartner. Sejlads på søen er den dag i dag en populær aktivitet.

Parken ligger mellem Bayswater Road mod nord og Knightsbridge mod syd med Park Lane mod øst og Kensington Gardens mod vest. Den er lettilgængelig via Londons undergrundsbane (the tube). Husk at stå af på Hyde Park Corner Station.

Hyde Park er formentlig den ældste park i London, og de i alt 140 hektarer indbyder til en afslappet gåtur. Man kan sågar opleve parkens kirkegård for kæledyr og om sommeren lytte til søndagskoncerter.

I det nordøstlige hjørne, for enden af Oxford Street, ligger den kendte Marble Arch. Den blev oprindeligt bygget som portåbning til Buckingham Palace, men blev flyttet til parken i 1851.

I Hyde Park dyrkes der sport i stor stil. Heriblandt tennis (6 baner og desuden mulighed for omklædning), bowling og spontant opståede fodboldkampe. Der er også noget for de små i form af “The Magenge”, som ligger for enden af sportspladsen og er en legeplads for børn.

Tæt ved parken ligger Four Seasons Hotel Bar, hvor man kan få slukket tørsten efter dagens aktiviteter i fantastiske omgivelser. Prøv også Conservatory i Lanesborough som er et rigtig godt spisested med pianobar.

For de som er til lidt mere action, kunne alternativet være Met Bar på Metropolitan Hotel. Selvom de kendte ikke kommer der så meget længere, er det stadig et populært sted. Højlydt underholdning og masser af glade gæster finder man på Rose & Crown pub i Mayfair – et besøg værd. Så er der naturligvis også Colony Club for spillefuglene. Afslutningsvis skal nævnes Petrus på Berkeley Hotel. Det er et formidabelt spisested, som fortjener sin omtale i Michelinbogen.