London Zoo & London Aquarium

Abe i London ZooLondon er en historisk by fyldt med fantastiske kirker, monumenter, kunst og historiske museer. At gå på opdagelse i naturen i storbyen virker således ikke som et oplagt valg. Ikke desto mindre huser London en af verdens ældste zoologiske haver og et af de nyeste akvarier.

London Zoo
London Zoo blev grundlagt i 1828 med henblik på at holde dyr i videnskabens navn (på den tid kunne Storbritannien rose sig af at have nogle af verdens fremmeste naturforskere). Først 20 år senere blev haven åbnet for offentligheden. Det blev hurtigt en stor succes.

De fleste besøgende havde aldrig før set eksotiske dyrearter som flodheste, gorillaer eller for den sags skyld pingviner. I dag er der naturligvis endnu flere ting at opleve. Foruden den interessante victorianske byggestil kan man opleve flere hundreder dyrearter i haven. Der lever alt fra kobraer til Komodovaraner og Partulasnegle. Reptilhuset åbnede i 1849 og insekthuset slog dørene op i 1881. Mere moderne anlæg er blevet tilføjet i årenes løb som f.eks. Round House (1933), hvor der lever gorillaer og pingvinpoolen (Penguin Pool) hvor mange pingviner har boltret sig siden 1934. Pingvinerne er dog efterfølgende blev flyttet til et nyt anlæg.

Ifølge nogle standarder kan Snowdon Aviary (voliere) fra 1964 virke gammeldags, men er alligevel en af hovedattraktionerne. Her kan besøgende vandre rundt og nyde utallige eksotiske fuglearter. En vindeltrappe og en bro over et lille vandløb udgør de perfekte beroligende omgivelser at betragte fugle i. Vær opmærksom på næsehornsfuglen som gør opmærksom på sig selv, når besøgende trænger ind på dens territorium.

Mappin Terraces er også en af favoritterne. Her er bygget et kunstigt bjerg, hvor der bor bjørne og nedenunder ligger et imponerende akvarium. Også Meet the Monkeys tiltrækker mange nysgerrige blikke – både fra børn og voksne. Egernaben flyttede ind i 2005 og blev hurtigt meget populær. Anlægget tager meget nøje højde for det naturlige bolivanske regnskovsområde, den kommer fra.

London Zoo åbnede for nylig op for muligheden for, at byens indbyggere kan ”adoptere” havens dyr. Mod betaling kan de få lov til at tage sig af pingviner og andre dyr under opsyn af uddannede dyrepassere.

London Zoo ligger cirka 10 minutters gang fra Camden Station i Regents Park.

London Aquarium
På den anden side af byen ligger en af de nyeste dyreattraktioner i området. London Aquarium åbnede i 1997 og tiltrækker fortsat mange besøgende med sine mere end 350 dyrearter. To store bassiner dækker i alt to etager og er hjem for rokker, som man kan ”kæle for”. Mange mener, at de rent faktisk holder af samværet Heldigvis er piratfiskene i akvariet ikke så nemme at komme i kontakt med. Selvom de nok også ville kunne lide samværet …

London Aquarium et lettilgængelig via undergrundsbanen (the tube). Stå af ved Westminster lige på den anden side af Houses of Parliament.