Derfor skal I tage på studietur til London

Tag afslappende spil med til London

London er en af de mest eftertragtede storbyer for danske gymnasieelever, og det er med god grund. Den engelske hovedstad byder på et væld af kulturelle og historiske oplevelser, som kan komplimentere ethvert pensum.

Den pulserende hovedstad emmer af idyl og charme, og der er rig mulighed for at bruge ledige stunder med shopping, cafébesøg, musik og seværdigheder.

Herunder kan I læse mere om mulighederne og fordelene ved at tage på studietur til London, og I får gode råd til at sammensætte jeres udflugt.

Vælg en storby, der kan inspirere

Når destinationen for studieturen skal vælges, er det vigtigt, at den giver mulighed for faglig fordybelse og personlig inspiration. London er kendt for sine ikoniske attraktioner, den unikke blanding af gamle og nye bygninger, imponerende museer og imødekommende indbyggere.

Typisk vil en studietur vare i knap en uge, og den vil ’samle’ flere fagområder. I London kan I finde kulturel, historisk, sproglig, psykologisk, samfundsorienteret og geografisk inspiration, når I går på opdagelse i det mangfoldige liv.

I kan blandt andet besøge de mest kendte og ikoniske punkter såsom:

  • Hyde Park
  • Buckingham Palace
  • Westminster Abbey
  • Broadway
  • Britisk Museum.

Der er nemt at fylde en lille uge ud med seværdigheder, aktiviteter og begivenheder. Hvor andre hovedstæder har seværdigheder, som er åbne en del af året, kan London undersøges, nydes og betragtes hele året rundt.

Skulle studieturen falde i december, kommer I til at opleve englænderne fra deres mest imødekommende sider. Julen er en helt særlig tid i England, og London bliver kun endnu smukkere, når den er klædt i funklende lys og smuk julepynt.

Gode råd til rejse, overnatning og boform

Det er ikke kun på grund af sine imponerende, flotte og stemningsfulde omgivelser, at London er den perfekte destination for studieturen. Det er en billig storby at besøge, og der kan købes flybilletter til lave priser hele året.

Det vil ofte være overnatningen, som er den største post på budgettet. Der vil altid være forskel på jeres økonomiske situationer i gymnasieklassen. Nogle har været aktiv med studiejobs siden folkeskolen, mens andre ikke tjener penge. London er det rette sted at tage hen, når alle elever i klassen skal have råd til at deltage på den betydningsfulde studietur, som der tænkes tilbage på i fremtiden.

Vil I spare penge, kan I vælge at bo på hostels. Der er masser af muligheder for at finde overnatningsform, hvor I kommer til at sove på sovesale.

Sørg for at være opmærksom på placeringen af jeres hostels, hoteller eller Bed & Breakfast. London er en kæmpe storby. ”Greater London” (der er knudepunktet i hovedstaden) strækker sig over 1.600km2.

I kan med fordel vælge en overnatningsform, som ligger geografisk tæt placeret på mange af jeres planlagte attraktioner.

På den måde kan I spare penge, da I i mindre grad bliver afhængige af at bruge kollektiv trafik.

Tidspunktet for jeres studietur får også betydning for den samlede pris for oplevelsen. I kan med fordel vælge et tidspunkt på året, hvor der ikke er ferie. Det kan være i september, november, december eller i det tidlige forår.