Kandidater fra London er almindeligt i en rekrutteringsproces

Gør dig økonomisk uafhængig, så du kan leve godt i London

Når du skal finde den helt rette medarbejder til din virksomhed, kræver en executive search, at du ser uden for Danmarks grænser. Og det indebærer ofte kandidater fra andre lande som eksempelvis London. London tilbyder medarbejdere, som er særligt dygtige til andet, end vi er her i Danmark. Og samtidig har vi en arbejdskultur, der minder om hinanden. Arbejdskraft fra London kan give en anden dynamik i din virksomhed.

Medarbejdere fra andre lande kan netop være det, som du mangler i din virksomhed. Hvis du synes, det er svært at finde den rette kandidat herhjemme, bør du overveje at søge i resten af verden. Du skal dog være opmærksom på, om dine kandidater bor inden for eller uden for EU.

Hvad er executive search?

Executive search er en proces, der er uundværlig i de fleste virksomheder. Executive search er en form for rekrutteringsproces, hvor alle led bliver dækket. På den måde sørger du for at komme bedst omkring de områder, der er vigtige for at finde den rette kandidat. Den indeholder blandt andet:

  • Identifikation af mulige kandidater
  • Interview og præsentation
  • Uddybende dialog om kandidaten
  • Afsluttende handlinger og opfølgninger på den rette kandidat.  

Ofte får virksomheder hjælp til at udføre en executive search. Det skyldes, at der ligger en del erfaring og kompetencer bag en vellykket rekrutteringsproces. Og desuden kræver det, at du afsætter en del tid til at komme godt igennem ethvert punkt. 

Rekrutteringsprocessen er et af de vigtigste elementer i en effektiv og succesfuld virksomhed. Det skyldes, at der uden en ordentlig rekruttering ikke vil eksistere en succesfuld virksomhed. Medarbejderne i din virksomhed er trods alt det dynamiske omdrejningspunkt.

Kandidater fra udlandet kan være en god idé

Som nævnt er det til tider nødvendigt at se ud over Danmarks grænser, når det kommer til rekruttering. Og det kan betyde medarbejdere uden for EU. Det er særligt i denne situation, at du skal være opmærksom på de danske love.

Ofte er det kandidater fra London, som indgår i en rekrutteringsproces. Og det er der flere gode grunde til. Først og fremmest ligger England og Danmark tæt på hinanden. Dernæst kan den danske og engelske arbejdskultur sammenlignes. Vi ligner hinanden. Og det er en af de større fordele. Endelig finder du allerede flere danske virksomheder, som opererer i London. Og omvendt.

Danmark og London har altså et forholdsvist godt bekendtskab. Og det er et godt udgangspunkt, hvis du ønsker nye medarbejdere fra London.

Hvis du ønsker kompetente medarbejdere fra London, er landet til stadighed i en gråzone. Grundet Brexit er landet i princippet stadig en del af EU. Også selvom englænderne ikke føler, at de er det. Og det kan have betydning i forhold til de regler, der er i Danmark.

Hvis du driver en virksomhed, som har britisk arbejdskraft, skal du være opmærksom på, at medarbejdere med britisk statsborgerskab skal betragtes som tredjelandsborgere. Det vil sige, at de ikke længere er omfattet af reglerne om fri bevægelighed. Men derimod er påkrævet en arbejdstilladelse.