London: Den mest befolkede by i hele EU

London: Den mest befolkede by i hele EU

Hvad er London for dig? En storby du engang traskede rundt i? Europas hovedstad? Eller din yndlingsferieby?

London er rigtig mange forskellige ting for os danskere. Når priserne til tider er uhyre lave, så kender de fleste af os snart vejen til den store storby.

Og det er langt fra kun priserne, der lokker os. Det er oplevelsen af livet i den mest befolkede by i hele EU. Det er barerne, menneskene, musikken, turistattraktioner og busserne. 

London trodser alle odds

Havde du spurgt en brite for 100 år siden, om fremtiden for britens hovedstad, ville personen svare skråsikkert, at den ville bestå som en af verdens hovedstæder.

Med to verdenskrige, et hav af økonomiske kriser og et britisk imperium, der er skrumpet ind til det, vi i dag kender som Storbritannien, er deres status helt sikkert skuffende for den skråsikre brite.

Men sådan burde det bestemt ikke være. For trods de store territoriale tab rundt omkring i verden – det største selvfølgelig værende Indien – formår London stadig at være en kæmpe by med en kæmpe indflydelse.

I dag vil en del europæere nok mene, at briterne skal tage den lidt med ro, når de tænker på deres indflydelse i verden. Trods det er London stadig den mest befolkede by i EU, den tid de endnu er med.

Den er stadig mulighedernes by, en omdiskuteret by, en dyr by og en fantastisk smuk by. Så hvem ved, hvordan det ender for den herlige by, den har før overrasket.

Indbyggertallet i 2020

Der er 8.787.000 (2016) indbyggere i London. Det er mere end en tiendedel af hele Storbritanniens indbyggertal, der har valgt at placere sig i hovedstaden.

Den er kendt som den store turistby og som byen, hvor de store drømme kan tænkes og virkeliggøres. Især når det gælder briterne selv, har London er helt særlig status.

Hvis du bor på landet, kan synet på byen variere en del. Der er dem, der elsker byer, og dem, der ikke har meget tilovers for den. Sidstnævnte mener, at byen har for stor en betydning for landet. Det vil sige, det er derfra, hvor beslutningerne træffes, og de mener ikke, at det er hele landet, der får gavn af det.

Selv skeptikerne vil dog ikke kunne frasige sig den status, som byen har. Den storhed, den har haft – og til en vis grad stadig besidder.

Arbejd på computeren hvor som helst

Skulle du sidde med drømme om at arbejde i London? Måske har du et job fra din computer, du kan lave, hvor du vil i hele verden.

Så er det bestemt ikke en dum kandidat, du har fundet, og snart kan du så tælles med, næste gang indbyggerne optælles.

Du vil dog gøre klogt i at sikre din computer. Så du ikke sidder mutters alene i en stor og fremmed by, uden mulighed for at arbejde og i værste fald med pengeproblemer, fordi din computer er blevet hacket.

Klik dig ind på Avast-Antivirus.dk og find et antivirusprogram.