Der er gratis adgang til de fleste museer i London. Dette gælder også for British Museum. Til enkelte begivenheder og specielle udstillinger skal man dog købe billet. Men selvom det var den dyreste attraktion i byen, ville det være alle pengene værd. Museet indeholder millioner af kunstgenstande fra hele verden og fra alle tidsperioder og bliver ofte udråbt som Londons primære turistattraktion.
Denne institution har i mere end 250 år givet de besøgende mulighed for at opleve historien på nærmeste hold. Museet blev berømt for at udstille væsentlige kulturelle kunstgenstande allerede i 1801, da det købte Rosetta-stenen. Denne ældgamle stenplade, som i dag udstilles udendørs, indeholder ægyptiske og græske skrifttegn fra den ptolemæiske periode cirka 200 år før kristus. Det var et af de første værktøjer, der blev anvendt til at tyde det gamle Ægyptens hieroglyffer.
I samme tema findes desuden en stor samling mumier placeret i farverige sarkofager samt skulpturer fra det mest af Mellemøsten. Der udstilles også en række dyremumier, som ofte blev begravet sammen med herskerne.
Det gamle Grækenland er også godt præsenteret i form af fragmenter fra mouselæet Halikarnassos, selvom denne sektions højdepunkt uden tvivl er de berømte Elgin marmorkugler. De blev købt af Lord Elgin i 1816 af en tyrkisk sultan (som herskede over Grækenland på det tidspunkt). De var en gang en del af Parthenon, men hører i dag hjemme i Duveen Gallery.
Fra en periode lang tid før romernes invasion af Storbritannien findes en genstand kaldet ”tørvemosemanden”. Den blev fundet af arkæologer i en tørvemose i Cheshire. Liget af denne uheldige person fra det 1. århundrede menes at være offer for en rituel ofring.
Genstande med oprindelse langt udenfor Europas grænser kan også opleves. Der vises eksempler på 10.000 år gamle artifakter fra Amerikas oprindelige indianere. Se også Aainsbury African Galleries som udstiller elfenben, guld og gamle træmasker. I Korean Foundation Gallery findes adskillige porcelænartifakter fra Asien.
Sørg desuden for ikke kun at fokusere på de udstillede genstande men også deres ”skal”. Bygningen og flere af udstillingslokalerne er i sig selv kulturelle artifakter, som er et kig værd. Her skal nævnes den gamle græske facade og det runde læseværelse (Reading Room) fra det 19. århundrede.
Det er nemt at komme til British Museum via Londons undergrundsbane (the tube). Stå af på Russell Square.
Besøg British Museum online.